Grote Knip Curacao

Als je naar Curacao gaat is er voor elke dag van de week een ander strand te bedenken. Ga je voor de publieke stranden aan de westkant van het eiland? Strak blauwe kustlijn, heerlijk relaxen onder een parasol en de BBQ aan of juist naar een van de vele resorts? Bekijk hier onze top 5 stranden op Curacao!

Dit is onze top 5 van stranden op Curacao:

1. De Grote Knip

Top 5 stranden op Curacao - Grote Knip

De Grote Knip ligt aan de westkant van het eiland en is zo blauw… Zelf hebben wij altijd het gevoel of idee dat wij in een groot zwembad dobberen. Wat een mooie plek, het ligt op een oude plantage genaamd landhuis Knip.

2. Playa Porto Marie

Top 5 stranden op Curacao - Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een van de mooiste snorkel locaties voor ons. Het rif ligt vlak uit de kust en je kunt hier een soort route volgen. Wij hebben al eens een pijlstaart rog en grote tonijnen gespot wat ziet u? Naast heerlijk zwemmen en snorkelen is het ook gewoon aangenaam vertoeven op een van de ligbedjes.

3. De Caracasbaai

Top 5 stranden op Curacao - Caracasbaai

De Caracasbaai, dit is een strand welke jij niet tegen zult komen in de gemiddelde top 10 van stranden van Curacao. Waarom zetten wij hem op plek 3? Nou… Dit is een strand voor en door locals, in het weekend zul je hier geen plek kunnen vinden na 12:00 uur….. hele families komen hier chillen en lekker BBQen.

4. Jan Thiel Beach

Top 5 stranden op Curacao - Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach; ondanks dat hier altijd vrij druk is met toeristen vanuit alle Jan Thiel villa’s en resorts is het toch een van de toppers op Curacao. Dit is een strand waar alle kan en alles mag, heerlijk eten, lekker sporten of op zaterdag middag biertjes drinken tijdens een van de bekendste happy hours op Curacao.

5. Mambo Beach

Top 5 stranden op Curacao - Mambo Beach

Mambo Beach in een ver verleden het meest bekende en misschien wel enige betaalde strand van Curacao…. maar tijden veranderen, het blijft een heerlijke plek en met opening van de boulevard is Mambo een plek waar je kunt winkelen, eten en feesten…. Maar ook chillen op een van de grote bedden bij een van de beachclubs.

Benieuwd waar de top 5 stranden op Curacao zitten? Bekijk ze hieronder!


[huge_it_maps id=”2″]